Tigern är utrotningshotad ?>

Tigern är utrotningshotad

Visste du att tigern är påväg att försvinna. Det är vanligt med tankar att “det ordnar sig” eller “det är inte så farligt som det låter säkert”. Det är dock mycket värre än vad många tror.

för ungefär 100 år sen fanns det 100 000 tigrar i världen. De var utspridda över stora delar av Asien och levde mycket fritt. Idag finns det ungefär 3200 tigrar kvar. Det är en drastisk förminskning på 100 år. För 100 år sen fanns det åtta olika underarter: Nordlig Indokinesisk tiger, Malaysisk tiger, Sumatratiger, Sibirisk tiger, Sydkinesisk tiger, Balinesisk tiger, Kaspisk tiger och Javatiger. Idag har tre underarter dött ut; Javatigern, Kaspisk tiger och Balinesisk tiger. Dessutom är den Sydkenisiska tigern ytterst nära utrotning, troligen redan utdöd.

Detta är fruktansvärda siffror. Anledningen till detta är självklart människan. Tjuvjakt och ökat befolkningstryck sägs vara de största anledningarna. Till exempel bli ofta tigerskog skövlat för att bygga palmoljeodlingar.

Bli tigerfadder på wwf.se eller hos annan organisation. Annars kanske tigern bara finns på fotografi inom en kort framtid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *