Porträtt: Hugo Boss ?>

Porträtt: Hugo Boss

Ett av världens mest kända, omtyckte och omdiskuterade modehus är Hugo Boss. Hugo Boss har sitt ursprung i Tyskland där de nu också har sitt huvudkontor. Historiskt sätt har Hugo Boss fokuserat på herrkollektioner men har på senare år etablerat sig på damkollektioner också. Hugo boss gör även barnkläder.

Anledningen till att Hugo Boss är ett omdiskuterat modehus är dess mörka historia. 1924 grundades modehuset men fick tidigt problem och gick i konkurs 1930. Redan 1931 skedde återkomsten och Hugo Boss blev då leverantör till den styrande nazistiska ledningen i Tyskland. Man producerade uniformer som användes av Hitlerjugend, Wehrmacht, SS och SA. Ledningen i Hugo Boss var också öppet nazistiska och stöttade på många sätt nazistregimen. Under andra världskriget använde sig Hugo Boss av slavarbetare i sitt arbete, inhämtade bland annat från Östeuropa.

Men numera har Hugo Boss naturligtvis lämnat det där bakom sig. Det finns ingenting av det den mörka historian visar oss kvar i modehuset, förutom själva historian då. Istället har Hugo Boss växt sig enormt stort internationellt på grund av sina designers i världsklass. Kläder ifrån Hugo Boss finns, förutom i deras egna affärer, att köpa hos många återförsäljare. Hela deras sortiment finns dock bara att hitta på deras webbplats.

Själv äger jag en kavaj, en skjorta och en parfym från Hugo Boss. Doften använder jag inte så ofta, men kavajen och skjortan passar ihop perfekt och sitter på mig vid varje festligt tillfälle jag befinner mig i. Kläder ifrån Hugo Boss är inte bara moderiktiga, de gör också kläder som fungerar år ut och år in. Det är bra, med tanke på hur bra kvalitet kläderna har och hur lång dess livslängd på grund av det blir. Jag har inga planer på att sluta använda mina kläder från Hugo Boss, men parfymen blir jag nog illa tvungen att fylla på snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *